Thursday , 26 April 2018

KARDINAL ERNEST TROSHANI KREMTON MESHEN E SHENJTE

Pasi u emerua kardinal zyrtarisht pak dite me pare nga Papa Francesku,Dom Ernest Troshani ka mbajtur ne varrezat Rrmaj te Shkodres nje meshe ne nder te 38 martireve qe u lumnuan me 5 nentor nga Papa Francesku. Gjate celebrimitt e meshes se shenjte kardinali Ernest Troshani dha mesazhin e ruajtjes se besimit.

Me pas eminenca e tij kardinal Ernest Troshani ka bekuar varrin e prinderve te tij por dhe 38 martiret qe vuajten persekucionin me te eger komunist pasi nuk pranuan te braktisnin fene .Kardinali tha se ne duhet te ndjekim shembullin e martireve, te falim ata qe nuk besuan.

Dom Ernest Troshani u emerua kardinal nga Papa Francesku ne Vatikan me 19 nentor se bashku me 16 kardinale te tjere.

Lexoni dhe kete

18 PRILLI, DITA NDERKOMBETARE E MONUMENTEVE DHE SITEVE ARKEOLOGJIKE

Ne kete dite u organizua faza e pare e nje ekspozite figurative ne qytetin e …