Sunday , 27 September 2020

KESH: Nuk ka permbytje nga shkarkimet!

Korporata Elektroenergjetike Shqiptare deklaron se dalja e ujit n Obot nuk sht shkaktuar nga shkarkimet e hidrocentraleve.“N ato zona posht nivelit edhe me dit me shira t zakonshm, sht n nj lloj prmbytje. Kjo situat nuk ka ardhur si shkak i shkarkimeve t kontrolluara q KESH ka br”, thot Ilir Belba, drejtor i Prodhimit n KESH.

KESH garanton se n Shkodr nuk do t ket asnj prmbytje nga hidrocentralet, pasi kuotat e ujit dhe prurjet e parashikuara jan n nivele optimale.
“Duke iu referuar parashikimeve t sinoptikanve, Shkodra duhet t jet e qet sepse nuk do t ket asnj lloj prmbytje, t paktn nga lumi Drin. Edhe lumejt e tjer jan nn vzhgim t vazhdueshm nga KESH dhe n kto lumej nuk ka ndonj prurje t rrezikshme”, tha Belba.


Korporata thot se aktualisht sht duke shkarkuar 900 metr kub uj n sekond. Sipas drejtorit t Prodhimit, shkarkimet rrezikojn prmbytje kur jan mbi 1450 metr kub n sekond, dhe ky nivel s’ka gjasa t ndodh. Derdhja e ujit do t vij duke u ulur.

“Shkarkimet do t vijojn duke u ulur nga portat e shkarkimit, si rrjedhoj kjo edhe e vendimit t Komisionit t Posam, q na detyron neve pr uljen e kuotave n Fierz. Ulja graduale e kuotave dhe minimizimi i prurjeve n Fierz, automatikisht reflekton n uljen e shkarkimeve n Vaun e Dejs”, tha Belba.

Lexoni dhe kete

11,493 BIZNESE TE VOGLA KALUAN NE TVSH, PA KOSTO

Administrata tatimore njofton se kalimi i biznesit të vogël në skemën e TVSH-së është një …