Friday , 19 January 2018

KOMPENSIMET E TOKAVE, PROTESTA E BANOREVE NE DOBRAÇ I RI

Ashtu sic kishin paralajmeruar edhe me heret, banoret e Dobracit te Ri ne qytetin e Shkodres kane dal kete te premte ne nje proteste per punimet qe po kryhen ne by-pass. Ata kerkojne kompensimin e pronave, pasi nuk kane marre asgje edhe pse disponojne te gjithe dokumentacionin përkatës për tokat të cilat janë bllokuar nga ndërtimi Bypassit. Përvec kësaj banorët  ankohen se u eshte bllokuar hyrja ne tokat bujqesore duke I izoluar ato nga pronat. Ato kerkojne nderhyrjen e kryebashkiakes se Shkodres, Voltana Ademi per zgjidhjen e kesaj situate.

Nga ana tjeter, edhe pse u tha qe punimet ne by-pass do te nderpriten, sipas edhe nje vendimi te kryeministrit Rama, nje gje e tille nuk ka ndodhur. Sic shihet edhe nga pamjet, mjetet e punes vijojne te punojne ne lotin nr. 1 te by-passit, pavaresisht pretendimeve të banorëve.

Lexoni dhe kete

ZGJEDHJET LOKALE NE ULQIN NE “AUTOCHTHONOUS”

Autostrada Adriatiko-Joniane do kaloi nëpër bregdetin e Ulqinin duke u lidhur me Velipojën dhe më …