Saturday , 14 December 2019

Konference me teme “Vendi i Shqiperise ne Evrope”

“Vendi I shqiperise ne Evrope””  eshte  diskutuar nga  ambasadori Francez Bernard Fitoussi me pedagoge dhe studente  ne nje conference te posaçme.Ne fjalen e tij Ambasadori Francez Fitoussi tha se nvendi yne ka bere perparime te dukshme ne drejtimin ekonomik megjithate mbetet nen pushtimin e informalitetit. 

“Me lejoni te permend edhe fakte te tjera jo pozitive si pershembull ekonomia jo formale.do te permend gjithashtu pamjaftueshmerine ne investime ne fushen e edukimit dhe sherbimeve profesionale dhe pa u skuqur do te permend gjithashtu krimin e organizuar I cili eshte ne ritme te pa moralshme te gjitha keto e kthejne ekonomine nga formale ne informale, I ckalojne te gjitha burimet ekopnomike ne informale te cilat nuk kane asnje pike interesi per ju. Rruga  e pare pra ishte hapja e ekonomise ndersa rruga e dyte eshte kerkimi I nje modeli te ri te rritjes.”- theksoi Fitoussi.

Me tej amasadori Fitouss tha se nje studim ekonomia Shqiptare ka arritur te renditet mjaft mire ne listen ekonomike ku nga vendi I 108 eshte ne vendin e 68. Pedagoget dhe studentet jane informuar me shume ne lidhje me situaten ekonomike ne vendin tone, menyrat e gjtjes se nje rruge permiresimi dhe marredhenjet qe kemi me bashkimin europian e vecanarisht Francen.

Lexoni dhe kete

“SHQIPTARËT PO PËRBALLEN ME NJË REGJIM TË NGJASHËM TË 22 MARSIT 1992”

ShqiptarĂ«t sot po pĂ«rballen me njĂ« tjetĂ«r sistem, me njĂ« tjetĂ«r regjim, tĂ« ngjashĂ«m me …