Breaking News

KONFERENCE PERKUJTIMORE PER LEVIZJEN E POSTRRIBES

71-vjetori i Levizjes Antikomuniste te Postrribes eshte perkujtuar edhe ne muzeun e Deshmise dhe Kujteses te qytetit te Shkodres. Ne kete muze u zhvillua nje konference perkujtimore  rreth kesaj levizje, nje nder levizjet e para antikomuniste ne vendin tone. Agron Tufa, drejtor ekzekutiv i Institutit te Studimit te Krimeve dhe Pasojave te Komunizmit, tha se kujtimi per Levizjen e Postrribes duhej te hyje ne brezat shkollor.

Ndersa, Hamza Kazazi, djali i Jup Kazazit, udheheqesit te Levizjes se Postrribes, u shpreh se e verteta e kryengritjes se Postrribes nuk ka dale akoma sic duhet, ndersa theksoi se kjo levizje ka qene per tu bere kryengritje e pergjithshme.

Kryengritja e Postrribes nisi me 9 shtator te vitit 1946, por u shtyp me dhune, duke shkaktuar vdekjen e shume banoreve te zones se Postrribes.

Lexoni dhe kete

“ANTALOGJI – GEGNISHTJA POETIKE”, LIBRI I RI I FILIP GURAZIUT

Në kuadrin e aktiviteteve të “Pro Gegnishtes”, Instituti i promovimit të vlerave në gjuhën shqipe …