Tuesday , 16 August 2022

KONSTITUIMI, NGER NE MES PREFEKTURES DHE BASHKISE

Data e konstituimit t bashkis s re t Shkodres, ka futur n ngerc institucionin e prefektit me t zgjedhurit e ri. Prefektura ka akuzuar sekretarin e bashkis s Shkodres se ka vendosur mbajtjen e mbledhjes konstituese me 20 gusht pa u konsultuar me t gjitha palet.

Sipas prfaqsuesit t qeveris n Shkoder, vendimi i bashkis s Shkodres I ngjason vendimeve t kohs s pleniumit t komitetit qendror. E pas ktij krahasimi Radovani nuk l pa evidentuar edhe rastin kur bashkia Shkoder n njoftimet me shkrim t kshilltarve ka hequr fjalen e prefektit dhe t prfaqsuesve t qeveris.

Ligji parashikon q jo m von se 20 dit nga data shpalljes s rezultatit nga KQZ, duhet t konstituohet kshilli i ri bashkiak i dal nga zgjedhjet. Ngerci sht krijuar pasi bashkia e Shkodres I referohet edhe procesit t ankimimeve ndrsa prefektura I referohet vendimit t KQZ- s.

Lexoni dhe kete

PD: BORDET E TRANSPARENCËS BASHKËPUNËTORË NË VJEDHJE

Partia Demokratike vijon akuzat ndaj Bordit të Transparencës përsa i përket lëvizjes në çmime të …