Tuesday , 22 October 2019

KONTROLLI SHENDETSOR PER 40- 60 VJE FALAS NE LEZHE!

27 prillI eshte percaktuar si data kur ne lezhe do te filloje kontrolli shendetsor falas per grupmoshen 40 deri ne 65 vjec. Perzgjedhja e kesaj date ka ardhur pas takimit qe zevendesministri i shendetsise klodian rjepaj zhvilloi me drejtues te institucioneve shendetsore ne lezhe.

Duke iu referuar iniciatives se ndermarre se fundmi nga ministria e shendetsise, rjepaj ka prezantuar detyrat qe kane dhenesit e sherbimeve shendetsore duke kerkuar edhe marrjen e masave paraprake. Sipas zevendesministrit Rjepaj, aktualisht ka shtrirje te kabineteve per kontrollin shendetsor baze, dhe se gjithcka mbetet realizimi praktik i ketij procesi.

Kontrolli Shendetesor baze eshte nje program kombetar pa pagese per perfituesit. Ai synon depistimin e popullates per faktoret e rriskut dhe semundshmerine eprevalente, me qellim rritjen e kujdesit per shendetin, zbulimin e hershem te crregullimeve dhe permiresim te kultures shendetsore.

Lexoni dhe kete

SEMINAR I RËNDËSISHËM NGA KOMPANIA “NIKO HAIR & COLOUR”

Kompania “Niko Hair & Colour”, distributor i dy kompanive më të mëdha “Nika Beauty Excellence …