KREU I HIPOTEKAVE TAKIM ME NOTERET NE SHKODER

Zyra vendore e pasurive te paluajtshme Shkoder dhe dhoma e notereve kane kërkuar nje takim me kreun e hipotekes. Diskutimet e këtij takimi zhvilluan me dyer te mbyllura, por ne nisje te tij kryeregjistruesi Valdrin Pjetri informoi grupet e intersit, noteret, përmbaruesit dhe drejtuesit e bankave qe jane përfitues te drjtperdrejte te sherbimeve te hipotekes me risite e krijuara . 50% shërbimeve jane 9 sherbimet baze te cilat qe nga data 1 nentor përfshihen ne te ashtequajturen “sherbim i shpejte”.

Noteret kane kërkuar qe keto shërbime te jene me te përshpejtuara, ndaj platfrorma “fast trak” eshte nje projekt pilot i cili ka nisur zbatimin e tij ne Tirane. 21 Juriste dhe hartografe merren me zbatimin e kësaj platforme.

Nga data 31 mars keto shërbime nuk do te ofrohen me per 48 por 24 ore. Ne raste specifike si mbivendosjet kjo kohe zgjatet per efekt veshtiresie teknike.
Lexoni dhe kete

NDERHYRJE NE INFRASTRUKTURE NE LEZHE

Sezoni turistik në Lezhë po shoqërohet sërish me ndërhyrje infrastrukturore në qytet. Vonesat në vendosjen …