Thursday , 20 February 2020

“LAHUTA E MALCIS” TASHMË FLET EDHE FRENGJISHT

“Lahuta e Malcis” e At Gjergj Fishtës tashmë flet edhe frëngjisht. Epopeja Kombëtare e Shqiptarëve, “Lahuta e Malcis” është përkthyer nga shqipja në frëngjisht nga Abidin Krasniqi. Promovimi i këtij botimi u organizua pasditën e së enjtes në biblotekën “Marin Barleti” të qytetit të Shkodrës.

“Lahuta e Malcís” është një vepër epike dhe kryevepra e të madhit Gjergj Fishta, të cilën e nisi më 1905 dhe e mbaroi më 1937. Sipas biografëve të tij, autori vazhdonte ta ripunonte tekstin edhe më vonë.

Lexoni dhe kete

Shuhet në moshën 86-vjeçare ikona e muzikës shqipe, Nexhmije Pagarusha

Shuhet në moshën 86-vjeçare këngëtarja e famshme, Nexhmije Pagarusha. Pagarusha do mbetet në mendjen e shqiptarëve …