LEONORA LAÇI SJELL 2 LIBRA PER LEXUESIT

“Emigracioni politik shqiptar ne vitet 1944-1955” si dhe “Veprimtaria e kolonel Xhemal Laçit  ne vitet 1912-1994” permes dokumenteve dhe kujtimeve” jane 2 librat qe studiuesja Leonora Laçi ka sjelle per lexuesit. Nje pune e veshtire ne te cilen Leonora ka marre dokumente te rendesishme jo vetem nga Arkivat e shtetit, port e ardhura edhe nga shtetet e bashkuara te amerikes.

Ndrysdhe nga ato cfare kemi degjuar ne dokumentare apo ne shkrime te ndryshme. Leonora thote se Emigracioni politik ne vitet e errata 1944-1955 nuk kane asnje ndikim politik, duke sjelle te verteta qe mund te konsiderohen edhe tabu.

Librat jane pritur pozitivisht nga kritika, e cila ka vleresuar punen e Leonores, jo vetem sin je studiuese e re, por edhe paanshmeria e saj ne sjelljen e ketyre dokumenteve.

Lexoni dhe kete

EKSPOZITA “4 N 1” NE GALERINE E ARTEVE SHKODER

2 fotografĂ« dhe 2 piktorĂ« organizuan pasditĂ«n e sĂ« premtes njĂ« ekspozitĂ« nĂ« ambjentet e …