Breaking News

LEZHA PA SHTATOREN E GJERGJ KASTRIOTIT

Shtatorja e “Gjergj Kastriotit” e parashikuar për tu vendosur në sheshin me të njejtin emer në qytetin e Lezhës vijon të qëndrojë në magazinë. Ministria e Kultures ende nuk nuk e ka shqyrtuar kerkesen e Bashkisë Lezhë për vendosjen e shtatores në zonen e arkeologjike.

Përgjegjësi i Trashegimise Kulturore Paulin Zefi thotë sheshi “Gjergj Kastrioti” është vendi më i përtatshem për vendosjen e shtatores dhe nuk e cenon aspak zonen e arkeologjike.

Shtatorja e Gjergj Kastriotit e parashikuar për tu vendosur në kuader të 575-vjetorit të Besëlidhjes së Lezhës solli përplasje mes bashkisë dhe Ministrisë së Kultures. Kjo e fundit nuk lejoj vendosjen e shtatores me argumentin se vendi i përcaktuar ishte zonë arkeologjike, ndërkohë bashkia është paditur penalisht për punimet që kishte nisur.

Lexoni dhe kete

AKTIVITETE NE 70-VJETORIN E LINDJES SE IMZOT ANGELO MASSAFRA

Në kuadër të 70-vjetorit të lindjes së arqipeshkvit të dioqezës Shkodër – Pult, Imzot Angelo …