Saturday , 17 March 2018

LEZHE, AMORTIZOHEN DOKUMENTAT ARKIVORE

Disa dokumenta arkivore në Lezhë kanë nisur të amortizohen nga vjetersia e tyre dhe përdorimi i tepërt. Shqetesimi është ngritur nga Drejtori i Arkives në Qarkun Lezhë Pashk Alia. Sipas tij dëmtime kanë pësuar dokumentat e pronësise dhe amzave të shkollave, ndaj është e nevojshme skanimi sa më parë i tyre.

Alia shton se arkiva në Lezhë ka mungese përsoneli, në një kohe që mbullon 400 insitucione në të gjithë qarkun.

Drejtori i Arkives në Lezhë Pashk Alia thotë se është e nevojshme shtimi i organikes për tju përgjigjur nevojes që ka ky insitucion.

Lexoni dhe kete

VIJOJNE RRESHQITJET E DHERAVE, RREZIKOHEN DISA BANESA

Vijon shembja masive e dherave ne lagjen Varosh te Lezhes. Reshjet e shiut kane perkeqesuar …