LEZHE, KUNE-VAINI RREZIKOJNE ZHDUKJEN

Erozioni detar vijon të mbetet një kërcënim serioz për zonen turistike të Kune-Vainit në Lezhë.Deti ka përparuar në drejtim të tokes në përmasa të frikshme, fakt ky që dëshmohet dhe nga zhdukja e dhjetra pishave si dhe bunkereve të cilët janë mbuluar tashmë nga uji.

Eksperti i Mjedisit në Lezhë, Jak Gjini, e konsideron situaten e krijuar si tejet alarmante.Sipas në dekadate fundit janë zhdukur 300 hektarë, pasi deti përparon në drejtim të tokes nga dy deri në tre metra në vit.

Por cila është zgjidhja për ti bërë ballë këtij fenomeni.

Situata e krijuar në Kune-Vain, mori dhe vemendjen e mediave francese të cilat, vunë theksin tek nevoja e ndërhyrjes, pasi erozioni po zhduk një nga perlat e bregdetit të adriatikut.

Lexoni dhe kete

RRUGA E THETHIT, SHUMË PREMTIME POR ASNJË NDËRHYRJE

Rruga e Thethit vijon të jetë problem për banorët e zonës. Një problem me të …