LEZHE, PACIENTET E DIALIZES VESHTIRESI NE LEVIZJE

Pacientet qe marrin sherbimin e dializes ne spitalin e Lezhes po perballen me veshtiresi. Levizja e tyre drejt spitalit te Lezhes eshte nje problematike qe sipas tyre kerkon nderhyrjen e ministrise se shendetsise. Krahas kostos per udhetim, per te cilen thone se eshte me e larte se kuota e percaktuar, atyre u duhet te presin ne rruge mjetet e transportit publik e kjo e ndikon ne shendetin e pacienteve ndersa u duhet te blejne edhe ilacet. Dializen ne spitalin e Lezhes e kryejne edhe banoret e Dibres, disa prej tyre shpjegojne situaten duke apeluar per rishikim te kuotave per kete kategori pacientesh.

Me shqetesimin e pacienteve eshte bashkuar edhe dega e partise demokratike ne Lezhe. Kreu i kesaj force politike Paulin Marku ka kerkuar nga ministria e shendetsise qe te nderhyhet per ti dhene zgjidhje ketij problemi.

Jane 40 paciente te cilet kryejne dialize ne spitalin rajonal te Lezhes dhe shumices prej tyre u duhet qe te udhetojne me kilometra te tera per te marre kete sherbim jetik, dhe keto kosto te shtuara duke se e veshterson me se shumti marrjen e ketij sherbimi.

Lexoni dhe kete

ÇFARE NDODHI PARA PAK MINUTASH NE SHKODER? PANIK TEK QYTETARET

Lekundje te forta termeti jane ndjere para pak minutash ne Shkoder. Lekundjet u rregjistruan rreth …