Lezhe, punimet ne sheshin kryesor, zbulojne murin antik.

Historia e lezhes fshihet ne nentoken e saje. Germimet per riknstruksionin e sheshit kryesor te ketij qyteti evidentuan kete vlere. Muri antik i qytetit te jashten te lezhes doli ne drite gjate punimeve, por askush nuk u shqetesua per kete fakt. Ndonese keto vlera jane nje trashigimi brazash, mbushja me gure e cakull nuk u pengua dhe puna ne shesh vijoi normalisht.

Mos vlersimi i ketyre zbulimeve dhe anashkalimi i tyre nuk gjen as justifikimin e pergjegjesit te kultures kombetare per lezhen paulin zefi. Ai pranon se kjo nentoke eshte e pasur, duke kerkuar qe agjensia shqiptare e arkeologjise te vije per te vlersuar situaten.

Qellimi justifikon mjetin, kjo do te ishte percaktimi i vijueshmerise se punimeve per sheshin kryesor te lezhes pa marre ne konsiderate zbulimet, pasi ky investim duhet te perfundoje brenda afatit, me pak fjale para zgjedhjeve vendore. Kaq mjafton per te nenkuptuar arsyet se perse vijon puna nderkohe qe gjetje arkeologjike po dalin ne drite e po mbulohen njekohesisht.

Lexoni dhe kete

LUMI DRIN “MBULOHET” NGA PESHQ TE NGORDHUR

Kjo ishte pamja e Lumit Drin në Lezhë këtë të merkure. Peshq te ngordhur kanë …