Saturday , 14 December 2019

LIBER BIOGRAFIK KUSHTUAR PROFESOR AHMET OSJA

“Ahmet Osja, mjeshter i madh, 80 vite jetë, punë dhe krijimtari” është libri biografik kushtuar shkenctarit të njohur nga shkodra me rastin e 80 vjetorit të lindjes së tij. Për autorin e këtij libri biografik Zef gjetja puna kushtuar profesor Ahmet Osjes është një nder i vecantë.

Profesor Ahmet Osja rreth 60 vite i kushtoi bujqesise shqiptare, nga Shkodra dhe ne gjithe Shqiperine. Por ne veçanti kontributi i tij ka qene i spikatur se bashku me te ndjerin Hysen Laçej ne Instituin e Misrit dhe te Orizit Shkoder, ku prodhuan ferera misri qe bene emer ne Europe.

Perveç librit te botuar nga Zef Gjeta, profesor Osja u vlerersua “Nder i Universitetit te Kamzes” nga senati i ketij universiteti, “Njeri u Alpeve” nga Qendra e Alpeve Shqiptare dhe me “Çertifikaten e Mirënjohjes” nga shoqata “Malesia e Madhe, Nderi i Kombit”.

Te shumte ishin ata qe e moren fjalen ne aktivitetin e zhvilluar, ku profesor Osjen e cilësuan nder shkencetaret me te shquar te bujqesise shqiptare dhe njeheresh nje enciklopedi ne levizje per vlerat e gjithanshme te kombit shqiptar.

Lexoni dhe kete

“TRE VETE NE NJE VARKE PA LLOGARITE NIK PREL MUJEN”

Në datat 12, 13, 14 dhe 15 dhjetor në teatrin “Migjeni” të Shkodres shfaqet premiera …