Tuesday , 16 August 2022

LUMI DRIN “MBULOHET” NGA PESHQ TE NGORDHUR

Kjo ishte pamja e Lumit Drin në Lezhë këtë të merkure. Peshq te ngordhur kanë dalë në siperfaqen e ujit, pergjatë gjatësisë se Lumit nga Balldreni deri në grykederdhje në det.

Peshqit e ngordhur jane konstatuar që prej pasdites të së martes, ndërsa ende nuk dihet shkaku i kesaj situate. Peshkatare e qytetare kërkojnë identifikimin dhe ndëshkimin e personave përgjegjes.

Inspektoriati i Mbrojtës së Territorit dhe Agjensia rajonale e Mjedisit kanë nisur verifimet në terren per zbulimin e shkakut të ngordhjes së peshqeve, që dyshohet të ketë ardhur nga gjuetia me dinamit apo derdhja e lendeve te rrezikshme ne lum.

Lexoni dhe kete

BABANI: SITUATA E ZJARREVE NË VAU I DEJËS E RËNDUAR

Kreu i Bashkisë Vau i Dejës, Mark Babani, ka folur për situatën e zjarreve pas …