Saturday , 24 October 2020

“MALTESER” DHE “SAVE THE CHILDREN”, TAKIM ME KOMUNITETIN ROM

Organizata Shqiptare e Urdhrit t Malts n bashkpunim me “Save the children”, organizuan tryezn e rrumbullakt “Regjistrimi Civil i komunitetit rom”. Prfaqsuesi i Malteser n Shkodr Maranaj Marku falenderoi t pranishmit, ndrsa ftoi prfaqsuesit e komunitetit t shfaqin problematikat e tyre.Nga ana tjetr koordinatorja e Save the Children, Arbresha Muzhani ofroi mbshtetje pr komunitetin rom, i cili sipas saj vuan mungesn e regjistrimit civil si pasoj e pamundsive ekonomike.

Pr prfaqsuesin e drejtoris vendore t policis s Shkodrs Ded Gazullin, romt duhet t zbatojn ligjet si do shtetas tjetr.

N diskutim morn pjes edhe npuns t administrats n qytetin e Shkodrs. N pjesn e dyte t diskutimeve, secili prej pjesmarrsve t komunitetit rom shfaqi problematikat e tij prsa i prket posedimit t dokumentacionit te gjendjes civile.

Lexoni dhe kete

DITA NDËRKOMBËTARE E SHKOPIT TË BARDHË

Në Ditën Ndërkombëtare të Shkopit të Bardhë, ose siç njihet ndryshe dita e të verbërve, …