“MARATONA E PAVARESISE 2017”

Për të 5 vit më radh organizohet Maratona e Pavarësisë, këtë vit nisja  u bë nga Shkodra. Nisa u bë nga sheshi para Bashkisë, ndërsa u organizuar në bashkëpunim mes Bashkisë Shkodër dhe Këshillit Nacional Shqiptar në Mal të Zi. Guri Muça themeluesi I Maratonës së Pavarësisë I cili cdo vitë udhëton nga Nju Jorku për të qenë pjesë e kësaj e saj cdo vit shprehet se është dashuria për vendin që duhet të dominoj tek secili prej shqiptarëve.

“Jam nga Bufallo të  Amerikës dhe kjo është shumë interesante për mua që të bëhem pjesë e maratonës së pavarësisë. Vetë fakti që vrapoj për në Malin e zi për mua është shumë interesnate. Gezuar pavarësinë”.

Maratona e Pavarësisë zë fill me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë kur Guri Muça dhe Mike Berkani emigrant shqiptar nga Mali I Zi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në mënyrë simbolike vrapuan nga Ulqini drejtë Shkodrës. Duke u pasuar më pas me iniciativen e Sotir Qirjaqit maratonistit legjendar të Shqipërisë dhe me institucionalizimin mes Bashkisë së Shkodrës dhe Këshillit Kombëtar Shqiptar në Mal të Zi.

Lexoni dhe kete

DITA E LIQENIT TE SHKODRES

E kthyer në traditë tashmë “Dita e liqenit të Shkodrës”  e cila shënon hapjen e …