MARSHIM SENSIBILIZUES KUNDËR KANCERIT TË GJIRIT

Në kuadër të ditës sensibilizuese kundër kancerit të gjirit, Bashkia Shkodër organizoi një marshim sensibilizues. Kjo edhe për shkak se muaji tetor në të gjithë botën njihet edhe si muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit, për të rritur vëmendjen dhe sensibilizimin, zbulimin e hershëm, trajtimin si edhe kujdesin paliativ për këtë sëmundje. Kryetarja e Bashkisë Shkodër, Voltana Ademi, i bëri thirrje të gjitha grave dhe vajzave të kryejnë sa më shpejtë kontrolle në mënyrë që të mposhtin këtë fenomen.

Kanceri i gjirit është kanceri më i zakonshëm i grave në mbarë botën, si në vendet e zhvilluara edhe vendet në zhvillim.

Lexoni dhe kete

NDIKIMI I PANDEMISË NË ZONAT E MBROJTURA

Pandemia Covid-19 ka krijuar probleme sidomos tek turizmi. Natyrisht janë prekur edhe zonat e mbrojtura. …