Saturday , 20 April 2019

MBETURINAT MBIJNE NE ZONAT TURISTIKE NE SHENGJIN!

Pasteria ne zonat turistike te lezhes eshte e dyshimte. Inspektoriati mjedisor deklaroi pak dite me pare se zonat po mbaheshin nen monitorim e tyre dhe nuk kishte probleme me mbetjet urbane.Keto pamje jane xhiruar sot prane zones se Knalles ne hyrje te shengjinit, nga ku duket qarte se askush nuk shqetesohet per hedhjen e mbeturinave ne kete zone. Krahas pirgut qe sa vjen dhe shtohet, udhetaret qe shkojne drejt zones se kunes perballen edhe me nje arome te padurueshme qe kundermon.

Hedhja e mbuturinave eshte nje ritual i perherhshem ne zonen e kunes ne shengjin. Per pushuesit ne kete zone, ketop mbetje jane nje shqetesim per ta dhe se duhej te ishte nderhyre ne kohe per largimin e tyre, por te paken aktualisht te pengojne hedhjen e metejshme tyren.

Ndersa flitet per pasterti ne zonen bregdetare te shengjinit, autoritetet pergjegjese si drejtoria e mjedisit apo inspektoriati mjedisor ne lezhe po shijojne pushimet verore, pasi ne rast te kundert duhej te kishin konstatuar dhe marre masa qe te pengojne hedhjen e metejshme te mbeturinave ne keto zona.Plazhi eshte i bukur por problem jane mungesa e koshave per hedhjen e mbeturinave. Si pasoje e kesaj ato hidhen ne vend te papershtashme dhe me pas digjen dhe sigurisht ky eshte nje shqetesim serioz.

Lexoni dhe kete

MBLEDHJA E KESHILLIT BASHKIAK SHKODER

Pasditën e së enjtes është zhvilluar mbledhja e radhës e Këshillit Bashkiak Shkodër. Në rendin …