Saturday , 31 October 2020

MBREMJA MUZIKORE “AHENGU SHKODRAN”

Ne mjediset e jashtme te muzeumit te Shkodres u zhvillua mbremja muzikore e titulluar “Ahengu Shkodran”. Aktiviteti eshte organizuar nga qendra e kultures “Pjeter Gaci” e Bashkise Shkoder, ku kane marre pjese artiste te njohur shkodrane, e kryesisht ata qe interpretojne kengen dhe muziken popullore shkodrane. Mbremja muzikore “Ahengu Shkodran” eshte ndjekur me interesim nga rtedashesit e shumte, te cilet per  mbi dy ore u bene pjese e atmosferes se kengeve tradicionale shkodrane.Mbremja muzikore “Ahengu Shkodran” eshte viti  dy radhazi qe organizohet dhe zhvillohet ne qytetin e Shkodres. Ky aktivitet, qe do te jete i pervitshem, dhe ka per qellim tu beje jehone vlerave me te spikatura muzikore shkodrane dhe kengeve qe kohe pas kohe kane mundur te rezistojne dhe te tingellojne gjithnje te fresketa per artedashesit.

Lexoni dhe kete

“NË SYTË E MI”

“NĂ« sytĂ« e mi” titullohej drama e shfaqur nĂ« sheshin para BashkisĂ« ShkodĂ«r, nga trupa …