Wednesday , 4 August 2021

MBROJTJA NGA FATKEQESITE NATYRORE

Në rajonin e Lezhës do të vendosen tre sensor për monitorimin e ambjentet. Investimi do të financohet nga Bashkimi Evropian në kuader të një projekti për mbrojtjen civile ku marrin pjesë Italia dhe Mali i Zi partner i të cilit është edhe Këshilli i Qarkut Lezhë. Duke qenë se Lezha është një zonë e rriskuar nga fatkeqesitë natyre u organizua një work shop mbi parandalimin dhe masat që duhet të merren në raste të termeteve, zjarreve apo përmbytjeve.

Kryetari i Qarkut Lezhë Eduard Ndreca u shpreh se ky aktivitet i shërben dhe situatës së krijuar nga tërmeti i 26 nëntorit. Modeli tre palesh per përballimin e emergjencave civile është objektivi krysor i këtij projekti.

Në këtë work shop referuan specialist të emergjencave si dhe u demostrua mbi mënyren se duhet të veprojmë në raste të fatkeqesive natyrore.

Lexoni dhe kete

ISHP APEL NDAJ QYTETARËVE PËR VAKSINIMIN

Ekspertët e Institutit të Shëndetit Publik këshillojnë qytetarët që kanë mbi 6 muaj që e …