Monday , 16 September 2019

MESHE E VEÇANTE NE KISHEN E SHIROKES

Mesha solemne e Krishtlindjes ka qenë e veçantë në kishën e Shirokës, teksa ka sjellë pranë besimtarëve klerikët dhe martirët që sakrifikuan jetën e tyre për fe dhe atdhe. Në fakt, kjo ishte një ide e Simon Fërketës dhe një financim i Rrok Simonit. Ato kanë sjellë në këtë kishë banerat e 38 martirëve, të cilët në nëntorin e 2016-es u shpallën të lumë nga Papa Françesku. Një nga besimtarët e kësaj kishe, Simon Fërketa thotë se Kisha e Shirokës është një nga kishat model por ka edhe një thirrje për besimtarët e krishterë të zonës së Shirokës.

Siç është bërë e ditur edhe më herët, këta martirë kanë shkruar historinë e rezistencës ndaj besimit, duke frymëzuar kështu besimtarë të shumtë në vendin tonë.

Lexoni dhe kete

VITI I RI SHKOLLOR, 200 MIJË NXËNËS MË PAK NË BANKA KËTË VIT

Tkurrja e popullsisë po ndikon drejtpërsëdrejti në sektorin e arsimit në vend, pasi çdo vit …