Sunday , 8 December 2019

MUZEU NE NDERIM TE “AT GJERGJ FISHTES”

Banesa ku ka jetuar homeri Shqiptar “At Gjergj Fishta” është private dhe pëprjekjet për tu dakortesuar me pronaret kanë dështuar dhe në këto kushte ajo shtëpi nuk mund të restaurohet.Kështu është shprehur Ministria e Kultures Mirela Kumburo sipas të ciles Kuvendi i Troshanit ku Fishta ka kaluar jeten është një vend më interesant dhe jemi të gatshem për të investuar.

Ndërtimi i një shtëpie muze në nderim të “At Gjergj Fishtes” po kërkohet prej vitesh, por që ende nuk ka marrë vemendjen e insitucioneve.Pak kohë më parë u afruan disa donator për restaurimin e Shtëpise ekzisuruese por moszgjidhja e çështjet së pronësise nga Ministria e Kultues bën që ato të largohen.

Lexoni dhe kete

PROMOVOHET NE LEZHE LIBRI “MIRDITA PER KOL MIRDITEN”

Gazetari i njohur Gjergj Marku ka promovuar në Lezhë librin tijë “Mirdita për Kol Mirditën”, …