NDAHET NGA JETA PROFESORI SHKODRAN, MAHIR HOTI

Eshtë ndarë nga jeta profesori i njohur shkodran Mahir Hoti.

Mahir Hoti lindi në një familje shkodrane, më 15 janar të vitit 1948. Në vitin 1970, ai kryen studimet në Universitetin e Tiranës, dega Histori-Gjeografi. Ndërsa në vitin 1999, fiton titullin “Profesor Doktor”.

Gjatë 35 viteve në arsim ka kryer të gjitha detyrat: Në 1971-1972, mësues në shkollën e mesme të përgjithshme “28 Nëntori”; në vitet 1972-1975, pedagog në Institutin e Lartë Pedagogjik Shkodër (sot Universiteti i Shkodrës).

Më 1978-1982, kryeinspektor i Arsimit në rreth, më pas pedagog në Universitetin e Shkodrës dhe që nga viti 2000, rektor i këtij institucioni.

Lexoni dhe kete

NDAHET NGA JETA GËZIM KRUJA

Ndahet nga jeta në moshen 80 vjeçare, “Mjeshtri i Madh”, Gezim Kruja. Ikona e humorit …