Friday , 17 September 2021

NDERTIMI I HEC-it RREZIKON MREKULLINE NATYRORE

Një pasuri Kombëtare, që e ka falur Zoti, rrezikon të dëmtohet nga ndërtimi i një Heci.Shqetësimi është ngritur nga banoret e fshatit Madhesh i cili ndodhet në pjesën e vargmaleve të Skendërbeut, ku dhe ndahen dy njesitë administrative të Matit dhe Kurbinit.Banoret të cilët janë ngritur në proteste thonë se në zonen e tyre ka nisur ndërtimi i një hidrocentrali i cili po dëmton natyren dhe do lëjë pa uje të pijshem dhe vaditës të gjithë fshatin.Sipas banoreve zbatimi i këtij projekti ka nisur pa u konsultuar me komunitetin, ndërsa thonë se ju janë fallsifikuar firmat
Sinkron Banor
Banoret kanë paralajmeruar përshkallëzim të protestave nëse nuk do të reagojnë
institucionet për pezullimin e këtyre punimeve që po dëmtojnë rëndë fshatin në të cilin ndodhen dhe vepra historike e kulturore.Proçedurat per zbatimin e këtij projekti kanë nisur që në vitin 2012, ndërsa miratimi është dhënë në vitin 2016-të.

Lexoni dhe kete

DITA E DYTË, PUNËTORËT DITOR NUK LEJOHEN TË HYJNË NË MAL TË ZI

Serish problematika ne kufirin e Hanit te Hotit me kalimin e punonjesve shqiptar ne Mal …