Thursday , 21 February 2019

NE BREGDETIN E LEZHES EKZISTOJNE VETEM 9 KULLA VROJTIMI

Ne Shengjin ekzistojne vetem 5 kulla vrojtimi dhe ato jane vendosur 1 vit me pare. Edhe tek rana e hedhun jane vetem 2 kulla e pa kaq edhe ne bregdetin e Tales. Vrojtuesit e vendosur nga stacionet e plazhit jane pa eksperience ne kete drejtim por mundohen te japin kontributin e tyre. Pavarsisht kerkesave te vazhdueshme situata nuk ka ndryshuar dhe asnje kulle me shume nuk eshte shtuar ne shengjin, tek rana e hedhun apo ne tale.

Per Specialistin e Turizmit ne Njesine Administrative te Shengjinit, Gjovalin Maklaj, mos funskionimi i vendimit eshte totalisht defekt i ligjit dhe duhet njje formule tjeter per te zgjidhuir kete problem. Krahas kesaj mangesie, Maklaj thote se po bashkpunohet me biznesin por mungojne edhe vrojtuesit e certifikuar qe perben nje problem mjaft te madh.

Stacionet e plazhit kane nenshkruar nje kontrate me bashkine qe parashikon edhe ngritjen e kullave te vrojtimit, por zbatueshmeria e kesaj kontrate ende nuk eshte bere e mundur. Keshtu ishte edhe nje vit me pare dhe Agjensia Kombetare e Bregdetit u dha te gjitha stacioneve vlersim pozitiv duke bere qe ata ta kishin me te lehte nga bashkia te rimerrninc siperfaqet qe kishin nje vit me pare.

Lexoni dhe kete

MUNGESA E ENERGJISE, QYTETARET BLLOKOJNE ZYRAT E OSHEE NE LAÇ

Banoret e fshatrave të Malësisë së Kurbinit, bllokuan zyrat e Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë …