Wednesday , 18 September 2019

NE SHKOLLEN BARDHAJ UJI ESHTE GELQEROR, PROBLEM PER KOMUNITETIN!

Qe prej vitit 1990 ne fshatin Bardhaj gjithçka ka ndryshuar. Ata jetojne si ne epoken e gurit, nuk kane uji te pijshem. Ndersa familjaret e sigurojne ujin ne menyre private. Eshte N/drejtori i shkolles Bardhaj I cili flet mbi veshtiresite qe ka komuniteti dhe shkolla ne mungese te ujit te pijshem. I Pyetur nese ne shkollen e Bardhajve kane qene te pranishem per te bere analiza te ujit Instituti i shendetit publik, nendrejtori Pjetri thote se asnje analize nuk eshte bere nga ana e ketij institucioni

Nga ana tjeter  jane edhe banoret te cilet thone se uji eshte jashte çdo standarti per tu konsumuar. Te pyetur per institutin e shendetit publik nese ka raportuar se ky uji nuk eshte I pijshem banoret thone se nuk kane bere asnje lloj analize

Ne kete menyre jane rreth 400 familje te cilat detyrohen qe te shkojne ne fshatin perball Bardhanjor per te marre uji te pijshem. E po ashtu edhe   nxenesit e shkolles 9-vjeçare Bardhaj  konsumojne uje gelqeror jashte çdo standarti per tu konsumuar. Ky eshte realiteti I fshatit Bardhaj I cili jeton mes premtimeve prej vitesh por pa uji te pijshem.

Lexoni dhe kete

DITA BOTĂ‹RORE E NDĂ‹RGJEGJĂ‹SIMIT PĂ‹R LIMFOMAT

15 shtatori ka shĂ«nuar ditĂ«n botĂ«rore tĂ« ndĂ«rgjegjĂ«simit pĂ«r limfomat. Limfoma Ă«shtĂ« kanceri qĂ« prek …