Sunday , 17 January 2021

OBOTI NË DITËN E 5-të TË PËRMBYTJES

Një sipërfaqe prej 960 hektarësh tokë bujqësore është e përmbytur në Obot, sipas të dhënave të Bashkisë Shkodër.

Banorët shprehen se gjëja e gjallë është mbytyr për shkak të vërshimit të ujit, ndërsa shton se kjo ua ka vështirësuar më tej situatën…

Ndërkohë, sipas informacioneve, vijon të jetë e bllokuar rruga për në Obot për mjetet e ulëta, ndërsa është e kalueshme vetëm me mjete të larta. Niveli i ujit mbi rrugë arrin mbi 80cm…

Ujësjellësi Oblika 1 vijon të jetë jashtë funksiont si pasojë e përmbytjeve. Sipërfaqe toke nën ujë në njësinë Ana e Malit: Tokë e pakultivuar 210 Ha, foragjere të dyta, jonxhe 705 Ha, Grurë 40 Ha, pemtore 5 Ha.

Lexoni dhe kete

MANASTIRLIU: DO MBETEN NË FUQI MASAT AKTUALE NË VEND

Ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu, dhe përfaqësues të Komitetit Teknik të Ekspertëve dolën këtë të …