Sunday , 17 December 2017
Breaking News

BY PASSI I SHKODRES, ARRSH TAKIM NE BASHKINE SHKODER

Bay passi I Shkodrës dhe prezantimi I varianteve të realizimit të këtij projekti, ndikimi në mjedis dhe dëgjesa publike kanë shkaktuar debate në këtë takim. Blendi Dibra nga IRSH dhe përfaqësues I shqoërisë civile e ka cilësuar këtë takim në shkelje të plotë me ligjin për informim. Nga ana tjetër drejtori I ARrSH Afrim Qendro u shpreh se nuk është detyra jonë të njoftojmë shoqatat dhe shoqërinë civile për takime.

Pas prezantimit të dy variantëve nga kompania kontraktuale në përpilimin e projekteve për by passin e Shkodrës. Njëri variant parash lidhjen me trasen egzistuese të ndërtimit të By Passit dhe pjesa tjetër parasheh ndërtimin e një By Passi në pjesën përgjatë lumit Kir. Specialistët e fushës në vërejtjet e tyre kishin si thelb ndikimin në mjedis dhe efektet por edhe zgjidhjet që mund të jepen.

Pjesa më e madhe e të pranishmëve kërkuan që variant I ndërtimit të BY Passit përgjatë bregut të lumit Kir që kap vlerën prej 140 milion euro është më I favzorshmi për Shkodrën. Ndërsa sa I përket By Passit egzistues ai tashmë është kthyer në një rrugë panoramike, dhe se do jetë KRRT-ja ajo që do vendos për pjesën e lidhjes tek Moloja e Urës së vjetër të Bunës.

Lexoni dhe kete

RRUGA E DUKAGJINIT, BANORET E ZONES KERKOJNE NDERHYRJE

Rruga e Dukagjinit vijon te jete nje problem serioz per banoret e kesaj zone. Per …

Abonohu per lajmet e fundit
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
Abonohu sot per lajmet me te fundit !
×
×
WordPress Popup Plugin