Thursday , 6 October 2022

PD SHKODER: QYTETARËT BOJKOTUAN ZGJEDHJET, PËRQINDJA NUMËROHET ME GISHTA

Në Shqipëri po mbahen zgjedhjet vendore të cilat janë bojkotuar nga Opozita. Një vendim i marrë nga Opozita e Bashkuar, ku në disa qendra votimi ka pasur edhe përplasje mes palëve.

Ndërkohë, Partia Demokratike, Dega Shkodër ka dalë në një deklaratë për shtyp, ku ka zbuluar arsyen e këtij vendimi, teksa ka dënuar ashpër vendimin për të nisur procedimin penal për kryetaren aktuale të Bashkisë Shkodër, Voltana Ademi.

Deklaratë për shtyp nga Partia Demokratike Dega Shkodër:

“Janë të vetëm kur votojnë dhe të vetëm kur i numërojnë. Siç shihet edhe në ekzekutimin e dhunshëm të kësaj farse të zhvillimeve, gjoja të qeta të këtyre votimeve për autoritetet lokale, pa asnjë lloj transparenca dhe në fshehtësi të plotë, të cilat Institucioni mjaft i fuqishëm Ndërkombëtar, Kongresi Europian i autoriteve lokale pranë Këshillit të Europës i braktisi disa ditë më parë.

“Edhe qytetarët e Shkodrës kanë vendosur ta braktisin procesin, duke shprehur njëherazi mospajtimin me këto forma që sjellin sundimin Parti-Shtet. Ai sjellë vetëm zhvillime në jetën politiko-shoqërore të një qyteti dhe të një vendi, forcon demokracinë dhe social-ekonomik. Krejt kundër është kjo situatë dramatiko-komike që po luajnë autorët e partisë-shtet me votime anti-kushtetuese që do të thotë se do të kontrollojnë në detaje jetën e çdo qytetari, si dhe mbijetesën e tij, duke ushtruar presion policor sot në këto ditë, e imagjino se çfarë do të jetë e ardhmja e tyre me këtë mendje krejtësisht të spazuara. A kemi të drejtë të mos besojmë?

“Po. Sepse besojmë te përbuzja që populli i Shkodrës po i bën këtyre votimeve, ndaj po punojmë që të mos lejojmë që këto votime, vetë të votojnë dhe vetë të numërojnë. Të mos arrijmë që të abuzojnë, duke rritur fiktivisht numrat e votueseve. Në këto momente ka vetëm shifra dëshpëruese për Edi Ramën. Përqindje që numërohen me gishtat e dorës. Nuk është Shkodra asnjëherë kaq e vogël, por e vogël mbetet gjithmonë vetëm imagjinata e tyre për këtë qytet. Ndërsa për pjesën e dytë, atë të kino-komedisë, votimet 2019 shtojmë: Partia Demokratike, Dega Shkodër denoncon me forcë aktin e turpshëm të procedimit penal të bërë nga policia e shtetit në adresë të zonjës, Voltana Ademi, kryetare e Bashkisë Shkodër, me veprën penale “Pengim i zgjedhësit”.

“Kjo është një formë flagrante dhe presioni që ushtrohet jo vetëm ndaj Autoriteteve Legjitime më të larta të qeverisjes vendore në Shkodër, por edhe kundrejt gjithë qytetarëve të saj. Së pari, kryetarja e Bashkisë së Shkodrës, ka nxjerr një akt plotësisht të bazuar në ligj, duke qënë në përputhje të plotë me aktin e titullarit të pronësisë, ligji mbi vetëqeverisjen vendore. Së dyti, bazuar në dekretet e Presidentit të Republikës, Autoriteti i vetëm kushtetues cakton datën e zgjedhjeve, koha e ditës së zgjedhjeve është spostuar në një datë tjetër. Partia Demokratike, Dega Shkodër i bën thirrje Policisë së shtetit që të marrë përgjegjësitë ligjore për ruajtjen e rendit dhe të qetësisë, sidomos të identifikojë dhe të dërgoj para ligjit autorët e akteve të dhunshme që kanë ndodhur kohët e fundit, me pasojë dëmtimin e pronës publike, si me Pallatin e Sportit, gjithashtu dhe objekte në pronësi të Bashkisë Shkodër. S’na mbetet tjetër vetëm të themi: Le ta kuptojnë braktisjen tonë qytetare, në vetminë e letrave të tyre të Realizmit Rilindas.”

Lexoni dhe kete

HAPJA E NEGOCIATAVE, NGRIHET FLAMURI I BE PARA KRYEMINISTRISË

Në godinën e kryeministrisë është ngritur këtë të mërkurë flamuri i BE-së pas hapjes së …