PERDORIMI I DROGES NE SHKOLLAT E LEZHES

Një javë më parë policia Lezhës arrestoi një të ri i cili u kap me drogë pranë ambjenteve pwrreth shkollave, në tentativë për ta shpërndarë.Kjo do të thotë se përdorimi i lëndëve narkotike ka deportuar edhe në insitucionet arsimore, ndërsa fenomeni shihet si mjaft shqetësues.Drejtori i Arsimit në Lezhë Bardhok Pulaj, thotë se janë evidentuar raste të përdorimit të lëndëve narkotike në shkolla dhe po ndiqen me përparsi nga insitucionet përgjegjëse.

Përdorimi i droges nga nxënësit është më evident në shkollat e qytetit.Psikologu Ndue Dragusha, shprehet se në shumicen e rasteve moshat e reja bien viktimë e konsumimit të lëndëve narkotike.

Për të frenuar përdorimin e lëndëve narkotike nga nxënësit, policia e Lezhës ka shtuar prezencen e sajë në ambjentet përreth shkollave, ndërsa po bashkëpunohet me drejtuesit e arsimit për ti identifikuar dhe goditur raste të tilla.

Lexoni dhe kete

“NDERTOJME SEBASHKU TE ARDHME TRANSPARENTE NE SHQIPERI”

Këtë të mërkurë, organizata “Intelektualët e Rinj, Shpresë” në Shkodër ka zhvilluar forumin e 12-të …