Breaking News

PERKUJTOHET 71 VJETORI I KRYENGRITJES SE POSTRRIBES

Është përkujtuar 71 vjetori I “Kryengritjes anti-komuniste të Postrribës”. Fillimisht u vendosen kurora me lule tek memoriali I dëshmorëve të lëvizjes së Postrribës nga drejtues të pushtetit vendor si dhe nga përfaqësues të Partisë Demokratike, shoqatave të të përndjekurve dhe familjarëve të drejtuesve të kësaj lëvizje. Kryebashkiakja e Shkodrës Voltana Ademi pasi përshëndeti të pranishmit lexoi edhe mesazhin e Kryetarit të PD Basha.

Nebil Çika Kryetari I Shoqatës “Anti Komuniste” u shpreh se është e pa pranueshme që edhe sot pas 27 vitesh vëndi të drejtohet nga komunistat.

Kryengritja e Postrribës e 9 shtatorit 1946 ishte e para kryengritje anti-komuniste në evropen jug lindore. Kjo kryengritje u shtyp me dhunë duke shkaktuar mjaft të vdekur dhe shkatërrime të shtëpive të banorëve të zonës.

Lexoni dhe kete

VELIPOJA E PREFERUARA E KOSOVAREVE

Ka një ndryshim në plazhin e Velipojës nga viti i kaluar sa i përketë cilësisë …