Tuesday , 18 February 2020
Breaking News

PERKUJTOHET TRAGJEDIA MALAZEZE NE SHENGJIN

400 persona emigrante malazez në kontinentin Amerikan, humben jeten me 6 janar të vitit 1916, pasi anija që po udhetonin ndeshi në një minë nën ujore dhe u fundos në afërsi të portit të Shëngjinit. Në përkujtim të kësaj tragjedia në Shëngjin u organizua një aktivitet përkujtimor ku të pranishem ishin autoritete malazeze e shqiptare si dhe pasërdhes të viktimave.

Ata hodhen kurore me lule në det, ndërsa auritetet e pranishme u shprehen se është e nevojshme ngritja e një përmendore në përkujtim të kësaj ngjarje. Emigrantet që u mbyten në det 3 milje larg Shëngjinit po vinin nga Amerika për të luftuar në Mal të Zi, ndërsa nga kjo ngjarje asnjeri prej tyre nuk arriti të shpëtoje.

Lexoni dhe kete

“FESTA E DON BOSKOS 2020”

Oratori Don Bosko në Shkodër ka zhvilluar këtë të dielë “Festën e Don Boskos 2020”. …