PERRENJTE MALORE KERCENOJNE ZEJMENIN

Stina e reshjeve ka rikthyer friken e përmbytjeve në shumë zona të Lezhës. Në fshatin Zejmen përrenjte malor janë një kërcenim serioz për zonen e banuar. Mungesa e ndërhyrjes ka bërë që shtrati i tyre të mbulohen nga bimësia dhe inertet, ndërsa dhe pritet malore kanë pësuar dëmtime.

Banoret thonë se jetojnë me frike, pasi uji vershon në banesa sa herë ka reshje të dendura shiu.Ata kërkojnë ndërhyrje në rehabilitimin e perronjeve në të cilët nuk është investuar prej dekadash.

Vërshimi i përrenjeve malor sjell përmbytje thuajse çdo vit në zonen e Zejmenit. Në këtë situate banoret duhet të shpresojne që të mos ketë reshje të dendura shiu, pasi zgjidhja e problemet duket ende larg.

Lexoni dhe kete

SITUATA NË BASHKINË SHKODËR, REAGON PËRSËRI ADEMI

Kryebashkiakja e Shkodrës Voltana Ademi ka reaguar sërish për situatën në Bashkinë Shkodër nga Koronavirusi. …