Tuesday , 16 January 2018
Breaking News

PERSONAT QE KERKOJNE PENSION, POR NUK PLOTESOJNE KUSHTET!

Numri i personave qe kerkojne pension, por nuk plotesojne kushtet e nevojshme eshte i madh. Dhe kjo vjen per vete faktin se nuk administrojne nje libreze pune. Keshtu shprehet drejtorja e Institutit te Sigurimeve Shoqerore Shkoder, Violeta Staka. Sipas Stakes, ka numer te konsiderueshem te rregjistrave themeltar te ish-ndermarrjeve shteterore dhe ish-kooperativave bujqesore per keto persona.

Staka pohon se ka raste qe per shkak te mos plotesimit sipas kritereve te ketyre rregjistrave te asaj kohe, qytetareve i humbin vitet e punes.

Me vendimin e Keshillit te Ministrave, i dale ne qershor te vitit te kaluar, krijohet mundesia qe nepermjet verifikimeve me ane te institucioneve shteterore te merret nje vendim per pensionet e ketyre personave.

Lexoni dhe kete

UJERAT E ZEZA DALIN NE SIPERFAQE, ASKUSH NUK NDERHYN

Prej disa vitesh, banorët e rrugës “Gjon Buzuku” në lagjen “3 Heronjtë” të qytetit të …