PLAZHI I VELIPOJES DHE VONESAT NE SEZON

Kryetarja e Bashkisë Shkodër Voltana Ademi u shpreh në lidhje me mungesen e vizimeve dhe përcaktimit të zonave të sigurta për pushuesit dhe lejimin e qarkullimit të mjeteve lundruese, ajo u shpreh se Bashkia Shkodër ka kryer gjitha detyrimet dhe se është obligim i autoritetit portual, agjencisë kombëtare të bregdetit të monitoroi situaten.

Ademi u shpreh se Bashkia Shkodër ka nisur lidhjen e kontratave me operatorët  e plazhit dhe se detyrimet e palëve përcaktohen në bazë të kontratës.

Aktualisht në Plazhin e Velipojës operojnë 80 biznese që kanë marrë me qëra zonën e plazhit dhe kanë vendosur shezllonet. Deri më tani me rreth 10 operator janë lidhur kontratat dhe po vijon puna në lidhjen e kontrata. Shkak vonesa e lidhjes së kontratave erdhi pasi Ministria e Turizmit dhe Agjencia Kombëtare e Bregdetit kanë  shkaktuar vonesa në dhënien në dorëzim të plazhit Bashkisë Shkodër.

Lexoni dhe kete

PENALIZOHEN MOTORRAT E UJIT NE VELIPOJE

Kanë paguar gjitha detyrimet, ndërsa sezoni turistik ka mbi një muaj që ka nisur pronarët …