Sunday , 13 October 2019
Breaking News

PLLAKE PERKUJTIMORE NE SHTEPINE E MIGJENIT

Ka qenë shtëpi Muze nga viti 1961 e deri në vitin 1993 kur ka ndryshuar destinacion për shkak të pa kujdesit ndaj sajë ndër vite. Shtëpia ku ka jetuar Migjeni, i është vendosur pllaka përkujtimore, që tregon se në këtë shtëpi, lindi një nga poetet më të mëdhej të kombit tonë. Një iniciativë e Dom Nikë Ukgjinit dhe konsullit të nderit të Austrisë në Shkodër Gjergj Leqejza si dhe me mbështetjen e motrave franceskane.

Të pranishëm ishin studjues, shkrimtar dhe adhurues të poezisë së migjenit. Ndërsa për të pranishmit aktorët e Teatrit “Migjeni” Agron Dizdari dhe Merita Smaja interpretuan disa poezi. Në këtë shtëpi u lind dhe u rrit poeti dhe prozatori Millosh Gjergj Nikolla, shtëpia e cila deri në vitin 1993 është quajtur muzeu “Migjeni”, nga fundi i viteve ’80 si shkak i neglizhencës së shtetit shtëpia degradoi deri në tjetërsim.

Lexoni dhe kete

MASAT E AKU PËR VITIN SHKOLLOR

Në përmbushje të qëllimit për mbarëvajtjen e “Vitit të Ri Shkollor 2019 – 2020” nëpërmjet …