Thursday , 29 October 2020

PRESIDENTI NDERON VELLEZERIT E NENE TEREZES

Presidenti i Repulikes ka nderuar me titullin e larte “Nene Tereza” drejtuesin e misionit te Vellezerve te Nene Terezes ne Komunen e Bushatit. AT SEBASTIAN VAZHAKALA, eshte nderuar me kete titull te larte, per kontributin e pashembullt, ne ndihme te familjeve ne nevoje ne kete zone. Ceremonia e dorezimit te ketij titulli te larte eshte zhvilluar ne Kishen e Vellezerve te Nene Terezes me prezencen e autoriteteve me te larta fetare dhe civile. Presidenti i Republikes Bujar Nishani gjate fjales se tij, deklaroi se ky titull eshte mirenjohje dhe respekt per kontributin ndaj njerezve ne nevoje.

Kryetari i Komunes Bushat, Zef Hila, gjate fjales se tij u shpreh se perulet per kontributin e madh qe ky mision ka dhene jo vetem ne Bushat por ne te gjithe zonen.

Ne Prill 2006 Arqipeshkvi i Dioqezs Shkodr- Pult Imzot Angelo Massafra inaguroi Qndrn Bethel q do t thot Shtpia e Zotit dhe n prani t Kryetarit t Komunes dhe banorve t zons. Kjo shtpi e ndertuar nga Misionart e Bamirsis- Vllezrit Kontemplativ, me qellimin per te strehuar njerez te vetmuar, me aftesi te kufizuara. Projekti eshte aprovuar nga Konferenca Episkopale.

Lexoni dhe kete

“NË SYTË E MI”

“Në sytë e mi” titullohej drama e shfaqur në sheshin para Bashkisë Shkodër, nga trupa …