Sunday , 29 November 2020

PROBLEMATIKAT E KOMUNITETIT ROM NË SHKODËR

Problematikat e komunitetit Rom, veçanarisht grave dhe vajzave të këtij komuniteti, kanë qenë në fokus të një takimi të organizuar në Bashkinë Shkodër. Një aktivitet i organizuar nga Këshilli Bashkiak Shkodër dhe Instituti i Kulturës Rome në Shqipëri.

Vetë përfaqësuese të komunitetit rom shprehen ankesat e tyre, ku e shohin shumë të nevojshme punësimin…

Takimi u fokusua në 3 pika: prezantimi i platformës së gruas rome, diskutime mbi problematikat e këtij komuniteti në përgjithësi dhe adresimi i problematikave të grave dhe vajzave të këtij komuniteti në veçanti.

Lexoni dhe kete

TERMETI U DEMTOI BANESEN, 12 MUAJ JETESE NE ÇADER

Prej 12 muajsh, kjo çader është streha e vetme e familjes Murati në Fushe Milot …