Wednesday , 24 January 2018

PROBLEMET E KOMUNITETIT ROM DHE EGJIPTIAN NE LEZHE

Problemet e komitetit rom dhe egjiptian janë bërë pjese e një konference të organizuar nga Bashkia Lezhë, me pjasmarrjen e Ambasadorit të Çekisë në vendin tonë e deputeteve, donatoreve të ndryshem si dhe të gjithë aktoreve të tjerë lokal.Kryetari i Bashkisë Lezhë, Fran Frrokaj, u shpreh se dikasteri që ai drejton ka punuar për integrimin e këtij komuniteve, por sipas tijë ka ende shumë punë për të bërë, ndaj ka kërkuar bashkëpunim dhe mbështetje për realizimin e projekteve në shërbim të këtyre shtresave të shoqërisë.

Në fjalen e tyre deputetet e Qarkut Lezhe Pjerin Ndreu dhe Lindita Metalia, kanë garnatuar mbështetje për komunitetin Rom dhe Egjiptian.

Përmjes imazheve filmike u prezantua situata e vështire në të cilen ndodhen Romet dhe Egjiptianet në rajonin e Lezhës, ndërkohe që qëllimi i kësaj konfernce ishte që të terhiqet vemendja e donatoreve për të financuar projektet që ju vinë në ndihme këtyre komuniteteve që përballen me veshtiresi të shumta.

Lexoni dhe kete

”MUNGESA E KRYEBASHKIAKUT MARINAJ, FYERJE NDAJ MALESOREVE”

Keshilltarja e djathte ne Keshillin Bashkiak Malesi e Madhe. Mimoza Rexhvelaj ka komentuar mungesen e …