Monday , 25 October 2021

PROCESIONI ME FIGUREN E ZOJES SE SHKODRES

Lutja na ben te kuptojme se kush eshte Zoti dhe kush jemi ne. Ky ishte mesazhi i arqipeshkvit te dioqezes Shkoder-Pult, imzot Angelo Massafra, gjate meshes se mbajtur pasditen e se Shtunes ne Katedralen e Shen Shtjefnit ne qytetin e Shkodres.

Me tej, imzot Massafra shtoi se dikur lutja ka mbajtur familjen te forte dhe ka qene forca e besimtareve per te perballuar veshtiresite e shumta.

Mesazhet e imzot Massafres erdhen pas procesionit me fuguren e Zojes se Shkodres, neper rruget e qytetit. Procesioni nisi nga Kisha Katedrale dhe vizitoi rrugicat e qytetit, te ndjekur nga besimtare te shumte. Kjo eshte nje pershpirteri tradicionale ne prag te festes se Zojes se Shkodres.

Lexoni dhe kete

“GISHTËZAT”, SHFAQJE PËR FËMIJË NË AMBIENT TË HAPUR

E kishin përgatitur shfaqjen që të jepet në teatrin “Migjeni”, një shfaqje për fëmijë, me …