Thursday , 1 October 2020

“PRODHIMI I BIMEVE MEDICINALE SHENON NJE RRITJE DERI NE 35%”

Kete vit prodhimi i bimeve medicinale ka shenuar nje rritje deri ne 35%, duke shenuar rritjen me te madhe ne keto vite te fundit. Nje gje e tille u be e ditur nga vete Drejtori i Bujqesise Shkoder, Mustaf Kraja, qe tregoi arsyen e kesaj rritje.

I pyetur per tregun e ketyre bimeve, Kraja theksoi se tregu i bimeve medicinale eshte i garantuar, ndersa kerkoj nga fermeret permiresimin e cilesise se prodhimit.

Sipas Krajes, vendimi i qeverise per te ngarkuar pushtetin lokal qe t’ ia lehtesoje punen fermerit per tu pajisur me certifikaten e pronesise do te shenoje nje kthese per vitin tjeter dhe do ti krijoje fermereve mundesi me te medha per te perfituar nga skemat e bujqesise.

Lexoni dhe kete

“TE RINJTE DUHET TE ORJENTOHEN DREJT KURSEVE PROFESIONALE”

Të rinjtë duhet të orjentohen drejt kurseve të formimit profesional për të patur një vend …