Thursday , 23 November 2017

PRODUKTET BUJQESORE SHQIPTARE DOMINOJNE TREGUN E ULQINIT

Ulqini po pushtohet nga produktet bujqësore Shqiptare, çka ka detyruar prodhuesit vendas që të kërkojnë mbështetjen e kryetarit të Komunës së Ulqinit Nazif Cungu. Çmimi më I lirë I produkteve Shqiptare bënë që fermeret e Ulqinit të ankohen për këtë cështje. Nga sa mësohet ka qenë Kryetari I Komunës së Ulqinit Nazif Cungu I cili ka kërkuar nga policia kufitare dhe drejtues të doganës Malazeze që të ndërmerren hapa konkret në bllokimin e produkteve bujqësore që kryesisht gjatë sezonit të verës futen ilegalisht në Ulqin, pasi kështu sipas tij po dëmtohen fermerët vendas.

Cmimet e produketeve bujqësore, por edhe sasia që nxjerrin në treg fermeret e Ulqinit bënë që konkurenca nga Shqipëria të jetë shumë me madhe. Nga ana tjetër mësohet se janë marrë masa të përbashkëta në pikat e kalimit kufitar që të mos lejohen produket bujqësore nga Shqipëria. Janë kryesisht tregtarët nga rajoni I Shkodrës të cilët në bashkëpunim edhe me tregtarët vendas të Ulqinit të cilët zhvillojnë tregtinë e këtyre produkteve.

Kërkesa në rritje dhe cmimi konkurures është shkaku kryesor që produktet bujqësore shqiptare dominojnë tregun e Ulqinit. Një kg domate në Ulqin kushton 1 euro ndërsa në Shqipëri janë 50 lekë shitje me pakicë, dhe ky trend I cmimit më të ulët I cili në Ulqin shitet nga 50 cent deri ne 70 cent bënë që Ulqinakët të mos zhvillojnë tregtinë e tyre.

Lexoni dhe kete

ULQINI PUSHTOHET NGA PUNONJESIT E HUAJ

Në Mal të Zi këtë vit janë të punësuar 47% më shumë të huaj se …

Abonohu per lajmet e fundit
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
Abonohu sot per lajmet me te fundit !
×
×
WordPress Popup Plugin