Wednesday , 20 November 2019

PROGRAMI “EVROPA KRIJUESE” NE SHKODER

Projekti i Asistences Teknike per programet komunitare ne Shqiperi ne bashkepunim me zyren “Creative Europe Desk” ne vendin tone dhe Qendren e Informimit te BE-se Shkoder kane organizuar sesionin informues ne lidhje me thirrjet per propozime te programit “Evropa Krijuese”. Thirrjet kishin te benin me mbeshtetjet per perkthimin letrar, per projektet shume-sektoriale, si art, kulture, perkthim letrar dhe media ne ndihme te refugjateve siriane te luftes, per zhvillimin e filmave, si edhe per trajnime ne fushen e audiovizualit.

Arsyeja e organizimit te ketij aktiviteti ne Shkoder ishte krijimi i mundesive te komunikimit me komunitetet e ndryshme qe jane te interesuara per thirrjet e hapura te programit “Evropa Krijuese”. Nje gje te tille e pohoi vete drejtori i programit “Evropa Krijuese”, Arben Papadhopulli.

 

Keto thirrje per propozime jane te hapura per shtepite botuese shqiptare, shoqatat kulturore dhe institucionet publike te artit dhe kultures, televizione dhe shtepi te prodhimit te filmave. Evropa Krijuese eshte struktura e programit e Komisionit Evropian per mbeshtetje te sektoreve kulturor dhe artistik.

Lexoni dhe kete

“KULTURA E KOMANIT DHE KOMANASIT”

Shoqata atdhetare MalĂ«sia nĂ« bashkĂ«punim me shoqatĂ«n atdhetare Ana e Malit dhe muzeun etnografik Leka …