Breaking News

PROJEKTI I BIBLIOTEKES SE LEVIZSHME NE LEZHE

Modeli i Lezhes do te jete shembelltyra e bibliotekave ne qytetet e tjera te vendit. Menyra sesi Biblioteka “Gjergj Fishta” ne Lezhe zgjodhi per te shkuar tek lexuesi i saj ne skajin me te larget eshte prezantuar si modeli me i mire. Drejtuesit e shtepive te librit ne qytete te tjera jane bere sebashku ne lezhe per te marre eksperiencen me te cilen Suela Bala, pergjegjese e bibliotekes ne lezhe, arriti te dergoje librin tek lexuesi. Ministria e Kultures ishte ideatorja e ketij seminari, ndersa synohet realizimi i projekteve te tilla qe kane ne fokus lexuesin.

Eshte e veshire sfida me teknologjine, por ne keto kushte duhet ti jepet vemendje librit. Keshtu eshte shprehur pergjegjesja e bibliotekes se lezhes Suela Bala.

Diskutimi u mbyll me firmosjen e një rezolute të përbashkët, për ta ngritur problemin e përhapjes së nevojës së leximit në një emergjence kombëtare.

Lexoni dhe kete

NIS RESTAURIMI I MEMORIALIT TE SKENDERBEUT NE LEZHE

Vendvarrimi i Gjergj Kastriotit në qytetin e Lezhës do të pësojë ndryshime thelbesore, brenda 6 …