Tuesday , 16 August 2022

PROJEKTI I FINANCUAR NGA BASHKIMI EUROPIAN PËR BASHKITË

Në Bashkinë Shkodër është prezantuar një projekt i financuar nga Bashkimi Europian, që i dedikohet 61 bashkive të Shqipërisë dhe ka për qëllim nxitjen e zbatimit të planeve dhe objektivave strategjike dhe zhvillimore të bashkive dhe forcimin e kapaciteteve vendore për menaxhimin e fondeve të BE-së.

Ndërsa, Orlando Fusco, menaxher i programit, tha se bashkitë duhet të konsultohen me komunitetin, ndërsa qeveria ka bashkëfinancim prandaj duhet bashkëpunim me të.

Fushat prioritare për thirrjen e parë për aplikime për grante janë: rehabilitimi dhe modernizimi i infrastrukturës dhe shërbimeve publike vendore, promovimi dhe mbështetja e zhvillimit ekonomik vendor të qëndrueshëm dhe gjithëpërfshirës dhe krijimi i vendeve të punës.

Lexoni dhe kete

BABANI: SITUATA E ZJARREVE NË VAU I DEJËS E RËNDUAR

Kreu i Bashkisë Vau i Dejës, Mark Babani, ka folur për situatën e zjarreve pas …