PROTESTE KUNDER HEC-eve NE MIRDITE

Banoret e fshatreve që preken nga ndërtimi i HECE-ve në Njesitë Administrative Kaçinar e Selitë në Mirditë kanë protestuar në qender të qytetit të Rrëshenit, duke kundërshtuar zbatimin e këtyre projekteve në zonen e tyre.Sipas Banoreve ndërtimi i Hece-ve dëmton rëndë natyren dhe ekosistetimin, ndërsa paralejmerojnë përplasje dhe përshkallëzim të protestave, nëse nuk do të anullohen këto konçensione të cilët i konsiderojnë abuzive.

Banoret thonë se ende nuk një vendim për anullimin e ndërtimin të dy HECE-ve mbi Lumin e Urakes, siç deklaroi pak javë më parë në dëgjesen piublike Ministria Belinda Balluku.

Kjo është protesta e 3 brenda 1 muaji, ndërsa rezistenca e banoreve të mbështetur dhe nga përfaqsuesit e Shoqërisë Civile do të vijoje për të penguar zbatimin e këtyre projekteve.

Lexoni dhe kete

“FESTA E VELIPOJËS 2020”

Bashkia Shkodër ka organizuar këtë të shtunë “Festën e Velipojës 2020”. Një aktivitet që kishte …