PROTESTE NE LEZHE PER ÇESHTJEN E DETIT

Qyteti i Lezhës ka qenë ndalesa e radhes e përfasuesve të Shoqërisë Civile të cilët protestuan për çështjen e detit, çamërisë dhe vrasjes së shumë shqiptareve nga policia greke. Këtij tubimi paqësor ju bashkuan dhjetra qytetar të Lezhës si dhe familjare e të afërm të Pëllumb Marnikolles të cilët me foto të të ndjerit në duar kërkuan drejtësi për vdekjen e tijë në ambjentet e një rajoni policie në Greqi.

Aktivisti i Shoqërisë Civile Aulon Kalaja, u shpreh se kjo nuk është një proteste politike por patriotike, ndërsa të tjere të pranishem që moren fjalen kërkuan që tju jepet fund pazareve me trojet dhe detin.

Më pas protestusit marshuan nga obelisku i Beselidhjes drejt vendvarrimit të Skëndërbeut, ndërsa e gjithë protesta kaloj e qetë dhe pa incidente.

Lexoni dhe kete

TAKIM NE KESHILLIN E QARKUT SHKODER

Kryetarja e Këshillit të Qarkut Shkodër Greta Bardeli priti në zyrën e saj Kryetarin e …